‘BOBA FETT KÖNYVE’ FEJEZET 7 ÁTTEKINTÉS: AHOGY VÁRHATÓ VOLT

Boba Fett könyve 7. fejezet, az évad utolsó epizódja (sorozat?), amelyet szerdán sugároztak a Disney Plus streaming hálózaton, és azt hiszem, azzal kellene kezdenünk, hogy állva tapsoljuk meg a CW-t, amiért ilyen szórakoztató utolsó epizódot és sorozatot nyújtott.

Rossz írás? Pipa. Szegény speciális effektusok? Pipa. Alacsony költségvetés? Pipa. Kínos koreográfia és harc? Dupla Ellenőrzés. Taps. Taps.

Boba Fett könyvének epikus remekműnek kellett volna lennie a Csillagok háborújának történetmesélésében, ehelyett nagy rohanó munka és nagy csalódás volt, ahol a címszereplő még a sorozat legjobb epizódjaiban sem jelent meg. Elgondolkodtató, hogy a Lucasfilm hogyan lehet ilyen zűrzavaros és teljesen inkompetens. Komolyan. Mindenkit kirúgnék, aki részt vesz a Star Warsban. Nem tudok mögé állni annak a gondolatnak sem, hogy a Disney ezeket az igazán rossz minőségű műsorokat streaming szolgáltatásában adja ki, amely magában foglalja a Marvel-t is. Arrogancia? Ostobaság? Mindkettő? Valószínűleg. SZMH.

Boba Fett könyve egy lépés előre és két lépés hátra
Sajnos a Disney Star Wars trilógia néven ismert katasztrófa crapfest után úgy tűnt, hogy van egy kis remény a Mandaloriannal, de Boba Fett könyve egy lépés előre és két lépés hátra. Boba Fett könyvének nem volt szüksége arra a két epizódra (5.és 6. fejezet), amelyek a Mandalorianusból származtak (remélem, nem kaptad be, hogy a 7. fejezet hasonló lesz), de mivel a sorozat annyira rosszul volt megírva és rohanva, nyilvánvaló, hogy ezt a két részt rajongói szolgáltatásként dobták be, de ismét a Mandalorian és a Csillagok háborúja.

Yoda grugu babának soha nem kellett volna megjelennie ebben a sorozatban, vagy valamikor a Mandalori szezon végén kellett volna újra megjelennie 3 vagy a szezon elején 4. A karakter gyorsan jön le, mint egy Deus ex machina, ahol ez történt nem egyszer, de kétszer a ma esti epizód. Persze, hogy a karakter népszerű, és elismerem, hogy grogu visszatért a Mandaloriannal, nagyszerű látni, de gyorsan öregszik. Most csak abban reménykedhetünk, hogy Mando visszaviszi Grogut Luke-ba és a Jedi templomba, különben a Mandalori 3.évad inkább deus ex machina lesz, ahol Yoda baba az erő erejét használja Mando megmentésére. És ha már Luke-nál tartunk, Luke egyedül küldi el Grogut az X-szárnyban R2-D2-vel? Micsoda? Azt hiszem, a Disney elfogyott a Luke CGI-re.

Én is csalódott Boba Fett ebben az epizódban, mert úgy éreztem, hogy ismét jön ki, mint nagy idő underwhelming és fakó. Nem tud egyedül dönteni,és nem tudom, miért követné bárki is. És ismét, Fennec Shand a végső badass. Miért nem Boba Fett volt az, aki a végén elintézte a szindikátus vezetőit? Hosszú utat tett volna, hogy Boba Fett-et csináljon valamit, bármit. Azt is gondolom, hogy Boba Fett-nek kellett volna megszelídítenie a rancort, nem Grogu-nak. Arra számítottam, hogy Boba Fett leszáll a Rancoron, és megszelídíti, nem pedig egy második deus ex machina Yoda babától. Én vagyok az egyetlen, aki azt remélte, hogy Cad Bane végleg véget vet Boba Fettnek, és akkor Fennec Shand hatalomra kerülhet? Komolyan azt hittem, hogy meg fog történni.

Mi a helyzet Cad Bane-nel?! Bemutatnak neki egy epizódot, amely nagyon fantasztikus volt, mindenki szerette, aztán megölik a következő epizódból? Úgy éreztem magam, mintha egy Zack Snyder Superman filmet néztem volna. Igen, persze, lehet, hogy Cade Bane nem halt meg, a mellkas izéje még mindig csipogott, de a karakter nagyon klassz volt, és körül kellett volna tartaniuk. Amikor a hitel utáni jelenet adásba került, és megmutatták a Bacta tankot, valójában azt reméltem, hogy Cad Bane volt, de nem, történetesen a marsall volt. Nem értem, miért volt ez még hitel utáni jelenet is, amikor Cad Bane csak vállon lőtte a marsallt. Ismét, ez a sorozat annyira rosszul van megírva és rohanva, hogy teljes szégyen.

Ha már a zavarról beszélünk, Robert Rodriqueznek zavarban kell lennie egy ilyen gagyi epizód rendezése miatt, mivel a forgatás és a csatajelenetek szörnyűek voltak. Boba Fett és Mando tucatszor lelőtték azt a rosszfiút, miközben a földre zuhant. Megint összerezzentem, amikor az a kiborg srác a szemével egy kis centrifugálást hajtott végre, miközben a fekete Wookie-t tartotta, hogy elsütje a fegyverét, ahelyett, hogy egyszerűen csak elsütötte volna a fegyverét. És ha már a kiborgokról beszélünk, vagyis a cyberpunk lollipop bandáról, szörnyűek, és semmi keresnivalójuk a Csillagok háborújában. És ha már a szörnyűségnél tartunk, a Twi ‘ lek srác szörnyű: miért nem tudott meghalni? Vagy mi van, amikor a fekete Wookie-t megtámadták, és mindannyian megfojtották és megölelték? Nos, legalább sajnáltam, hogy a Gamorreaiak elmentek.

Akkor mi van azzal a két droiddal? WTF! Rosszabbul lőnek, mint a rohamosztagosok. Komolyan, megütöttek valakit? A szabad városiak az utcán rohangálnak, a droidoknak meg nagy seggű fegyvereik vannak, és egyiküket sem tudják eltalálni? Nevetséges volt és teljes pazarlás. Milyen király lett volna, ha legalább fél tucatot lelőnek közülük? Vagy mi a helyzet a különböző helyiek reakcióival a harc során? Olyan volt, mintha az epizódot valaki rendezte volna, aki még soha nem rendezett semmit.

Azt fogom mondani, hogy Boba Gett a Rancor megszerzése és lovaglása nagyon félelmetes volt, és teljesen megfeledkeztem a Rancorról, szóval ez egy hűvös meglepetés volt, de ismét a show neve “Boba Fett könyve” – nem Mando, Grogu vagy Fennec Shand könyve!

A Disney – nek időt és pénzt kell fordítania a minőségi projektek megvalósítására. Boba Fett könyvének van néhány jó dolga, de a kivégzés csak igazán jön le, nagyon rossz.

Vélemény, hozzászólás?